Láska a grcanie

Uvedomili ste si niekedy, ako veľmi sú tieto dva fenomény prepojené? Na niekoho môže mať už len výraz láska vomitizujúci efekt (veľká vďaka, hudobný a filmový priemysel!), ale častejšie sa stáva, že vo vás dávivý reflex vyvolá pohľad na dvoch zamilovaných, ktorí si svoju situáciu potrebujú riešiť verejne. Či už na ulici, alebo Facebooku – priznať sa k svojmu proťajšku v kolónke Relationship Status sa dá hodnotiť na škále milé až pochopiteľné, detailné fotky tvárí vzájomne si vyjadrujúcich emócie ústnymi otvormi sa zas dá považovať za legitímny dôvod na odstránenie dotyčného kamaráta (podľa vašich kontaktov na mafiu a odolnosti nervovej sústavy záleží, či odstránenie bude len z friendlistu, alebo nadobudne fatálnejší charakter).

Ďalšie prepojenie lásky a grcania nastáva v momente, keď sa to všetko ešte len začína – predstavte si, že sa máte stretnúť s NÍM, áno, práve s ním, o ktorom už mesiace snívate/básnite/hovoríte/halucinujete/masturbujete nad jeho predstavou (nevyhovujúce škrtnite). A teraz nastal ten čas, že máte rande, 6-krát ste sa už prezliekli, dvakrát premaľovali, lebo neviete, či zvýrazniť viac oči, alebo ústa a čím viac sa blíži termín vášho stretnutia, tým máte bližšie na psychiatriu. Nervozita ako pred skúškou a pridáva sa pocit známy pod poetickými názvami šteklenie v žalúdku, motýliky v bruchu, alebo aj je mi na tyčku. Väčšina ľudí však toto prekoná, rande dopadne buď úžasne a intenzita týchto pocitov by sa mala lineárne znižovať s každým ďalším stretnutím, až sa vám nakoniec z neho nebude chcieť grcať vôbec, alebo dopadne katastrofálne a vtedy sa vám možno bude chcieť grcať ešte viac, ale z úplne iných dôvodov.

Tretie spojivko lásky a zdvíhania sa žalúdku je prozaické – tehotenstvo. Jednoducho s toľkou láskou, čo v žene rastie každým dňom, sa telo asi nevie vysporiadať inak ako ranným objímaním záchodovej misy. Nechutné? Ale veď čo by sme my, jemné to stvorenia, neboli ochotné podstúpiť pre zachovanie ľudstva.

Štvrtý stret grcania a lásky je spôsobený láskou nešťastnou. Rozchod, platonická láska, zakázaný vzťah, všetko sa lepšie zvláda s kamarátom vo fľaši. Keď sa však z fľaše dostane do nášho tela a nie je ho málo, dlho v tom tele neostane. Návrh na výskum – koľko vyvrátení obsahu žalúdka je treba na zmiernenie citovej bolesti? Dobrovoľníci vítaní.

Takže si to zhrňme – ak plánujete niekedy v živote zažiť to, o čom spievajú všetky mainstreamové hviezdy a bez čoho by americká kinematografia znamenala len bohapustú strieľačku do rôznych substancií, pripravte sa na zhliadnutie svojho vnútorného obsahu. Alebo grcajte so zavretými očami.

Za pokus to stojí. 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Hipsteri, beatnici a iná háveď

Bola som v New Yorku. A vy? (Vol.2)

Fázová transformácia v kávopiča snobského